Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Egy jó bornak több száz érzékszervi tulajdonsága van

Csaknem 300 megtanulható és felismerhetõ érzékszervi tulajdonsága lehet egy bornak – mondta az InfoRádióban Kállay Miklós egyetemi tanár.

Mint mondta, a nedûben nem lehetnek olyan káros aromaanyagok, amelyek például az erjedés vagy az érlelés során keletkeznek.

Nem lehet a bor például ecetes, amellyé akár az elkészülte után, a hibás tárolás következtében válhat.

De az is ront az élvezeti értékén, ha például dugószabú, dugóízû. Ilyen esetben az étteremben is köteles a pincér kicserélni a palackot.

A szakember ugyanakkor rámutat arra: a tulajdonságok felismerése megtanulható, az érzékelés azonban minden esetben egyedi, azaz a bor milyensége teljesen objektíven nem írható le.

Kapcsolódó anyag

http://inforadio.hu/audio/6794/info679477.mp3

Forrás:
inforadio.hu
http://www.inforadio.hu

Post Tags: #bor

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Borban a szeretet energiája
NextContinue
Az Esztergomi Bazilika alatti pincerendszer felújítása, hasznosítása és belsõépítészeti kialakításának tervei

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press