Dobogó – 2011 legjobb bora!
[tn_3_bal.jpg] Zwack Izabella és Domokos Attila, a pincészet fiatal tulajdonosai nemcsak a tripla világsikerre, hanem az újonnan kiérdemelt magyar elismerésre is rendkívül büszkék. „Az Év Bora cím nagyon sokat jelent számunkra. Elismerés, ösztönzés egyszerre. Kis pincészet vagyunk, de fennállásunk óta a kiváló minõségre törekedünk. A nemzetközi sikerek után nagyon örülünk ennek a rangos magyar díjnak.” – mondta Zwack Izabella.
„A nemzetközi sikerek mellett a legnagyobb kihívást egy Magyarországon rendezett színvonalas megmérettetés jelenti. Ez ugyanakkor felelõsséggel is jár, a mi feladatunk az, hogy ennek az évjáratnak az ízeit minél több borkedvelõhöz eljuttassuk.” – fogalmazott Domokos Attila.
A Dobogó filozófiája a kezdetek óta az, hogy kis mennyiségben készítsen Tokaji Aszút, amely egyrészrõl hû marad a borrégió több százéves hagyományaihoz, ugyanakkor friss, vibráló, dinamikus, játékos értelmezése Tokajnak; tükrözve talán a fiatal tulajdonosi személyiséget is. Zwack Izabella és Domokos Attila 2003 óta készíti saját elképzelései szerint„újkorszakos” aszút, amely sikert-sikerre halmoz.
A Top 100 magyar bor 2011 versenyre nem csupán azok a borok kaptak meghívót a minõsítõ borkóstolóra, amelyek a kiemelt versenyeken arany vagy trófea díjakat kaptak, hanem tíz szakember a saját ajánlataival is bõvítette a résztvevõk körét, ugyanakkor egy-egy pincészettõl legfeljebb két nevezés érkezhetett. Az így kialakult válogatás került aztán a kóstolóbírák asztalára.
A borok ítészei között az idei évben a borszakértõk mellett írók is szerepeltek, akik egészen eltérõ szempontokat érvényesítettek a kóstolás során, megerõsítve többek közt a bor és a literatúra közötti kötõdés hagyományát.