Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Díjátadó Gálaebéd az „Év Bortermelõje Magyarországon 2015” borász tiszteletére

I. Felvonás – Canapék a jelöltek boraival

Üdvözlõ falatok, canapé-k:

(A „canapes” Bolyki Péter executive chef irányításával, a Corinthia Hotel Budapest konyháján készülnek)

Pomeló saláta királyrákkal

Házi kecskesajtos tartelettes lila hagyma kompóttal és karamellás dióval

Füstölt kacsamáj puffasztott rizzsel

Zsenge parajjal töltött rétestészta paradicsomos chilis raguval

Boudin blanc hagymapürével és pácolt szederrel

Marha velõs ököruszály krokett ánizsos sárgarépa pürével

Üdvözlõ ital:

Szöllõsi Mihály Neszmélyi Irsai Olivér2015

Szöllõsi Mihály Neszmélyi Cserszegi fûszeres gyöngyözõ bor 2015

Canapé-k kisérõ borai:

Borbély Tamás Badacsonyi Kéknyelû selection 2013

Borbély Tamás Bács hegy Badacsonyi Olasz rizling selection 2013

Jásdi István Siralomvágó Olasz rizling 2013

Jásdi István Ranolder Vörös 2012

Koch Csaba Hajós-Bajai Kadarka 2013

Koch Csaba Villányi Cabernet sauvignon Prémium 2011

Mészáros Pál Szekszárdi Ohmerops Cuvée 2012

Mészáros Pál Szekszárdi Syrah Reserve 2012

Szõke Mátyás Mátrai Chardonnay

Szõke Mátyás Mátrai Cabernet

Szöllõsi Mihály Neszmélyi Rosé 2015

Szöllõsi Mihály Neszmélyi Királyleányka 2015

II. Felvonás – Ebéd a gyõztes boraival

Elõfogás

Pácolt kacsamell sonka, körtekrém, finom zöldségek

(Fehér Gábor, chef, ESCA Studio Restaurant)

Szõllõsi Mihály Neszmélyi Zenit 2015

Leves fogás

Malacragu leves, zsálya, zöldségszalma, tepertõ

(Ruga Endre chef, Natura Hill Étterem, Zebegény)

Szõllõsi Mihály Neszmélyi Chardonnay 2015

Halfogás

Tokhalfilé, japáncitrom zselé, paraj és tsai

(Endrédi Zoltán chef, Márga Bisztró, Csopak)

Szõllõsi Mihály Neszmélyi Sauvignon blanc 2015

Fõfogás

Borjúgerinc, – májas hurka, – bríz, – nyelv, vargánya

(Gottwald Szilárd chef,Gottwald Hotel, Tata)

Szõllõsi Mihály Magnus Cuvée 2011

III. Felvonás – Desszert, sonka- és sajtválogatás a korábbi gyõztesek boraival

Desszertek – Sajt és Sonka kóstoló (A desszerteket, a Corinthia Hotel executive chefje, Bolyki Péter irányításával készülnek el. Kóstolhatóak még a Szega Foods által összeállított magyar és külföldi válogatott ínyenc sajt- és sonkafalatok és a Lavazza kávékülönlegességei.)

Desszertek:

Opera szelet, Kardamomos málna mousse, Lisztmentes Fekete erdõ torta, Rigó Jancsi, Mangó sajttorta szeder zselével, Marcipános és diós brownie, étcsokoládé krémmel, Rákóczi túrós, Madártej, Fahéjas linzer maracuja krémmel, Francia alma torta, Schwarzenberg szelet, Kardinális szelet, Donauwelle szelet, Sacher szelet

Korábbi Év Bortermelõinek kóstolható borai:

Áts Károly Áts Cuvée 2013

Áts Károly Áts Szt. Tamás Furmint 2013

Bock József Capella Cuvée 2008

Bock József Magnifico 2009

Bock József Villányi Cabernet sauvignon Selection 2011

Dr. Lõrincz György Örökké 2013

Dr. Lõrincz György Merengõ Egri Bikavér Superior 2011

Dr. Lõrincz György Egri Pinot Noir 2012

Dúzsi Tamás Görögszó 2011

Dúzsi Tamás Shiraz válogatás 2012

Frittmann János Néró Rosée 2015

Frittmann János Rajnai Rizling 2013

Gálné Dignisz Éva Kunsági Kékfrankos rozé 2015

Gálné Dignisz Éva Balaton-felvidéki Chardonnay 2015

Garamvári Vencel Chateau Vincent Optimum Brut 2011

Garamvári Vencel Chateau Vincent Evolution Rosé Pezsgõ 2008

Gere Attila Weninger & Gere Villányi Franc 2011

Gere Attila Villányi Syrah 2013

Légli Ottó Landord 2013

Légli Ottó Gesztenyés 2013

Szepsy István Aszú 2008

Takler Ferenc Bikavér Reserve 2012

Takler Ferenc Regnum 2011 Tiffán Ede Grande Selection 2008

és még további borok a korábbi Év Bortermelõitõl

Jegyeket – korlátozott számban – a Magyar Bor Akadémia irodájától lehet igényelni. A belépõ ára: 38 100,- Ft / Fõ (30 000,- Ft + 27% Áfa)

Forrás:
[hirszerkeszto]

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Ingyenes borkóstoló a Zsolnay-negyedben
NextContinue
Kínában népszerûsítik a magyar borokat

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press