Díjátadó Gálaebéd az „Év Bortermelõje Magyarországon 2015” borász tiszteletére
I. Felvonás – Canapék a jelöltek boraival
Üdvözlõ falatok, canapé-k:
(A „canapes” Bolyki Péter executive chef irányításával, a Corinthia Hotel Budapest konyháján készülnek)
Pomeló saláta királyrákkal
Házi kecskesajtos tartelettes lila hagyma kompóttal és karamellás dióval
Füstölt kacsamáj puffasztott rizzsel
Zsenge parajjal töltött rétestészta paradicsomos chilis raguval
Boudin blanc hagymapürével és pácolt szederrel
Marha velõs ököruszály krokett ánizsos sárgarépa pürével
Üdvözlõ ital:
Szöllõsi Mihály Neszmélyi Irsai Olivér2015
Szöllõsi Mihály Neszmélyi Cserszegi fûszeres gyöngyözõ bor 2015
Canapé-k kisérõ borai:
Borbély Tamás Badacsonyi Kéknyelû selection 2013
Borbély Tamás Bács hegy Badacsonyi Olasz rizling selection 2013
Jásdi István Siralomvágó Olasz rizling 2013
Jásdi István Ranolder Vörös 2012
Koch Csaba Hajós-Bajai Kadarka 2013
Koch Csaba Villányi Cabernet sauvignon Prémium 2011
Mészáros Pál Szekszárdi Ohmerops Cuvée 2012
Mészáros Pál Szekszárdi Syrah Reserve 2012
Szõke Mátyás Mátrai Chardonnay
Szõke Mátyás Mátrai Cabernet
Szöllõsi Mihály Neszmélyi Rosé 2015
Szöllõsi Mihály Neszmélyi Királyleányka 2015
II. Felvonás – Ebéd a gyõztes boraival
Elõfogás
Pácolt kacsamell sonka, körtekrém, finom zöldségek
(Fehér Gábor, chef, ESCA Studio Restaurant)
Szõllõsi Mihály Neszmélyi Zenit 2015
Leves fogás
Malacragu leves, zsálya, zöldségszalma, tepertõ
(Ruga Endre chef, Natura Hill Étterem, Zebegény)
Szõllõsi Mihály Neszmélyi Chardonnay 2015
Halfogás
Tokhalfilé, japáncitrom zselé, paraj és tsai
(Endrédi Zoltán chef, Márga Bisztró, Csopak)
Szõllõsi Mihály Neszmélyi Sauvignon blanc 2015
Fõfogás
Borjúgerinc, – májas hurka, – bríz, – nyelv, vargánya
(Gottwald Szilárd chef,Gottwald Hotel, Tata)
Szõllõsi Mihály Magnus Cuvée 2011
III. Felvonás – Desszert, sonka- és sajtválogatás a korábbi gyõztesek boraival
Desszertek – Sajt és Sonka kóstoló (A desszerteket, a Corinthia Hotel executive chefje, Bolyki Péter irányításával készülnek el. Kóstolhatóak még a Szega Foods által összeállított magyar és külföldi válogatott ínyenc sajt- és sonkafalatok és a Lavazza kávékülönlegességei.)
Desszertek:
Opera szelet, Kardamomos málna mousse, Lisztmentes Fekete erdõ torta, Rigó Jancsi, Mangó sajttorta szeder zselével, Marcipános és diós brownie, étcsokoládé krémmel, Rákóczi túrós, Madártej, Fahéjas linzer maracuja krémmel, Francia alma torta, Schwarzenberg szelet, Kardinális szelet, Donauwelle szelet, Sacher szelet
Korábbi Év Bortermelõinek kóstolható borai:
Áts Károly Áts Cuvée 2013
Áts Károly Áts Szt. Tamás Furmint 2013
Bock József Capella Cuvée 2008
Bock József Magnifico 2009
Bock József Villányi Cabernet sauvignon Selection 2011
Dr. Lõrincz György Örökké 2013
Dr. Lõrincz György Merengõ Egri Bikavér Superior 2011
Dr. Lõrincz György Egri Pinot Noir 2012
Dúzsi Tamás Görögszó 2011
Dúzsi Tamás Shiraz válogatás 2012
Frittmann János Néró Rosée 2015
Frittmann János Rajnai Rizling 2013
Gálné Dignisz Éva Kunsági Kékfrankos rozé 2015
Gálné Dignisz Éva Balaton-felvidéki Chardonnay 2015
Garamvári Vencel Chateau Vincent Optimum Brut 2011
Garamvári Vencel Chateau Vincent Evolution Rosé Pezsgõ 2008
Gere Attila Weninger & Gere Villányi Franc 2011
Gere Attila Villányi Syrah 2013
Légli Ottó Landord 2013
Légli Ottó Gesztenyés 2013
Szepsy István Aszú 2008
Takler Ferenc Bikavér Reserve 2012
Takler Ferenc Regnum 2011 Tiffán Ede Grande Selection 2008
és még további borok a korábbi Év Bortermelõitõl
Jegyeket – korlátozott számban – a Magyar Bor Akadémia irodájától lehet igényelni. A belépõ ára: 38 100,- Ft / Fõ (30 000,- Ft + 27% Áfa)