Danubius Wine Selection
A zsûriben a szállodalánc szakemberei mellett neves meghívott borszakértõk is részt vettek, többek között Alkonyi László a Borbarát magazin fõszerkesztõje, Módos Péter, a borakadémia korábbi elnöke, Jakabbffy László, az Alabárdos étterem korábbi tulajdonosa, Kemendy László borász, Niszkács Miklós a Vendéglátás fõszerkesztõje, Kovács Antal és Fabók Mihály sommelier-ek.
130 tételbõl vak kóstolással, 100 pontos rendszerben választották ki azt a 18 bort, amely 2011. áprilisától szerepel a Danubius Hotels Group minden magyarországi szállodájának borlapján. A legmagasabb pontszámot a Németh-féle, 2007-es évjáratú Virághegyi Kékfrankos érte el.
A kiválasztott borok az alábbiak:
Mátrai Chardonnay (Bárdos) 2009
Dörgicsei Olaszrizling (Pántlika) 2009
Neszmélyi Sauvignon Blanc (Szöllösi) 2009
Nagyrédei Pinot Grigio (Bárdos) 2010
Neszmélyi Cserszegi Fûszeres (Szöllösi) 2009
Tokaji Furmint ( Tokaj Kereskedõház) 2010
Kunsági Kékfrankos Rosé (Frittmann) 2010
Egri Merlot (Egri Korona Borház) 2008
Villányi Cabernet Sauvignon-Merlot Spicc (Vylyan) 2008
Szekszárdi Kadarka (Mészáros) 2009
Virághegyi Kékfrankos (Németh) 2007
Szekszárdi Pinot Noir (Mészáros) 2009
Villányi Portugieser (Wunderlich) 2010
Szekszárdi Bikavér (Aranyfürt) 2007
Szekszárdi Cabernet Franc (Mészáros) 2007
Villányi Cuvée (Jekl) 2007
Tokaji Szamorodni édes (Gundel) 2001
Tokaji Aszú 3 Puttonyos (Gundel) 2004
Forrás:
Élelmiszer Online
http://www.elelmiszer.hu