Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Danubius Wine Selection

A zsûriben a szállodalánc szakemberei mellett neves meghívott borszakértõk is részt vettek, többek között Alkonyi László a Borbarát magazin fõszerkesztõje, Módos Péter, a borakadémia korábbi elnöke, Jakabbffy László, az Alabárdos étterem korábbi tulajdonosa, Kemendy László borász, Niszkács Miklós a Vendéglátás fõszerkesztõje, Kovács Antal és Fabók Mihály sommelier-ek.

130 tételbõl vak kóstolással, 100 pontos rendszerben választották ki azt a 18 bort, amely 2011. áprilisától szerepel a Danubius Hotels Group minden magyarországi szállodájának borlapján. A legmagasabb pontszámot a Németh-féle, 2007-es évjáratú Virághegyi Kékfrankos érte el.

A kiválasztott borok az alábbiak:

Mátrai Chardonnay (Bárdos) 2009

Dörgicsei Olaszrizling (Pántlika) 2009

Neszmélyi Sauvignon Blanc (Szöllösi) 2009

Nagyrédei Pinot Grigio (Bárdos) 2010

Neszmélyi Cserszegi Fûszeres (Szöllösi) 2009

Tokaji Furmint ( Tokaj Kereskedõház) 2010

Kunsági Kékfrankos Rosé (Frittmann) 2010

Egri Merlot (Egri Korona Borház) 2008

Villányi Cabernet Sauvignon-Merlot Spicc (Vylyan) 2008

Szekszárdi Kadarka (Mészáros) 2009

Virághegyi Kékfrankos (Németh) 2007

Szekszárdi Pinot Noir (Mészáros) 2009

Villányi Portugieser (Wunderlich) 2010

Szekszárdi Bikavér (Aranyfürt) 2007

Szekszárdi Cabernet Franc (Mészáros) 2007

Villányi Cuvée (Jekl) 2007

Tokaji Szamorodni édes (Gundel) 2001

Tokaji Aszú 3 Puttonyos (Gundel) 2004

Forrás:
Élelmiszer Online
http://www.elelmiszer.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Sokak örömére épül – A hatóság szerint minden rendben van a szálloda körül
NextContinue
Most sem kelt el a neves egri borászüzem

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press