Budai Gourmet Budapest Ízei, az ízek fesztiválja
Pacal carbonare, libamáj millefuille, zöldalmával és karamellizált kecskesajttal, burgonya espuma erdei gombákkal és buggyantott fürj tojással – csupán néhány ínyencség az idei Budai Gourmet fesztivál kínálatából. A rendezvény, a majd’ száz különbözõ típusú sajtkülönlegesség és a többszáz féle bor mellett, idén tucatnyi jeles, a magyar gasztronómiában új utakat keresõ étterem étkeibõl is kínál válogatást. „A Magyar Gasztronómiai Egyesület segítségével közel tucatnyi éttermet sikerült megnyernünk arra, hogy érzékeltessék, hol tartanak a konyha újraértelmezésében.” – nyilatkozta Haris György, a rendezvény szervezõje. „A borászatok a 2006 és 2007-es boraikat kóstoltatják, melyek közül nem is egy igen nagy klasszist mutat. Szaporodtak a borkereskedések is, a világ minden részébõl származó borokat lehet már kortyolni és vásárolni” fûzte tovább a szervezõ.
Kapcsolódó weboldal