Skip to content

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Bort kézzel, napi 24 órában!

Az intézmény az elmúlt években indított Borkultúra borászati alapokkal címmel elõadássorozatot. A mai eseményt Nagy János centrumelnök és Pálffy István országgyûlési képviselõ nyitotta meg.

A kóstolással egybekötött kiállításra öt hazai és határon túli pincészet érkezett. A kézmûves borászatok többnyire kisebb családi vállalkozások, akik szinte napi 24 órában vannak jelen a készülõ bor körül. A vegyszerhasználatot teljesen mellõzik, kézjegyük az összes munkafázisban tetten érhetõ. Már a szõlõtermesztésnél úgy határozzák meg a mennyiséget, hogy a minõség kiváló legyen.

Kiss István a Fitomark Tokaji Borház ügyvezetõje az Este7-nek elmondta

„Igyekszem a feldolgozás során teljesen távol tartani oxigéntõl, legyen az a must vagy a bor, azon kívül van egy irányított erjesztés, tehát 14-15 fokon erjesztjük, és két naponta nézzük a cukornak az alakulását, hogy az élesztõk hatására mennyi cukor alakul át alkohollá és szén-dioxiddá, ezt két naponta.”

Forrás:
hajdupress
http://www.hajdupress.hu

Post Tags: #borcooltúra

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Magyarország már nettó borimportõr
NextContinue
Michelin ajánlást kapott a DiVino

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press