BORMEDENCE 2017

A Bormedence 2017 egy olyan egyedülálló és különleges rendezvény, amely idén elsõ alkalommal közel 50 kiállító közremûködésével az Olasz Kultúrintézet patináns épületébe december 8-án egy helyen mutatja be a Kárpát-medence sokszínû borkultúráját. A hagyományteremtõ rendezvényen az érdeklõdõk a hat magyarországi régió borai mellett, számos külhoni borvidéket is megismerhetnek, a díszvendégek pedig idén a tokaji Abaújszántó és a partiumi Érmellék lesznek.

A vendégek a sétálókóstolón megízlelhetik a hagyományos borfajták karakteres zamatát, miközben csemegézhetnek a híres torockói sajtból, az udvarhelyi kolbászból, illetve az édes felvidéki mákos finomságokból. A kóstoló végén pedig egy kis csíki sör kifejezetten jól fog esni.

A Bormedence kiváló alkalom arra, hogy az anyaországi és a külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek, szakmai megbeszéléseket folytassanak, valamint – nem utolsósorban – hogy kóstoltassák kiváló boraikat, találkozzanak a borkedvelõ közönséggel. Hazánk és a határon túli magyar területek ismert borászatai mellett még kevésbé ismert, de úgyszintén kiváló borászokat is vendégül látunk, miképp néhány nem magyar borászt is meghívtunk a Kárpát-medence különbözõ szegleteibõl. A Kárpát-medencei legtöbb bortermelõ vidéke bemutatkozik, elsõsorban – de nem kizárólag – hagyományos fajtáinkat bemutatva.

A délután folyamán, 14 órától egy szûk körû, zárt találkozónk átbeszélik a résztvevõk az eddigi és jövõbeli Kárpát-medencei együttmûködéseket, az egyes régiók eltérõ fejlõdési modelljeit, a kerekasztal-beszélgetés anyaországi és a külhoni elõadói lehetõségeket, tennivalókat vitatnak meg.

Jegyek elõvételben 4900 Ft/fõ, diákoknak, külhoni barátainknak további kedvezményeket biztosítanak a szervezõk, emellett szakmai jegyeket is biztosítunk.

A rendezvény szervezõi a Borra, magyar! egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Magyar BOR Intézet, közremûködõ partnerei – többek között – a Balatoni Kör egyesület, a Furmint Február, a FurmintUSA.

Forrás:
[hirszerkeszto]