Borkülönlegesség Papp László emlékére
Az ötlet Varga Péter és Bakonyi Nándor vendéglõsök fejébõl pattant ki, amelyet a tájékoztatón üdvözölt Zilai Zoltán, a Magyar Szõlõ- és Borkultúra Kht. igazgatója is.
A K.O. Cuvée „receptje” Bock József nevéhez fûzõdik, aki többféle, 2004-es évjáratú villányi vörösborból készítette azt. Limitált mennyiségben, 10 ezer üveggel palackoznak belõle. A 11 ezer forintot kóstáló cuvée bemutatkozik a szeptember 10-14. közötti Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgõfesztiválon is. A bornak ma már saját honlapja is van.
A palack mellé minden vásárló kap egy kis füzetet is, amelyben felelevenítik Papp László életét, páratlan sportolói pályafutását. A forgalmazók abban bíznak, hogy sok gyûjtõ vásárol belõle és külföldre is viszik majd, ajándék gyanánt.
A legendás ökölvívó emlékére kibocsátott bor mellé kedvenc ételeit szolgálták fel, igazi magyaros fogásokat. Amint azt Papp László özvegye elárulta, a férje nagyon szerette a babgulyást, a káposztástésztával töltött kacsamellet, a pacalpörköltet, a marhapörköltet toppantott csuszatésztával (ez libazsírban megforgatott tészta és fõtt krumplikocka egyvelege) és jóféle, hámozott, jégkockák között tartott kovászos uborkával.
Desszertnek afféle „palacsinta cuvée” következett: meggyes, mákos és túrós palacsinta, vaníliasodóval körítve, szederbóbitával vidámítva.
Forrás:
HírExtra
K.O. Cuvée