Borkocsonya Villányból – megtévesztést gyanít a szakértõ
Gál Roland borász, a pince tulajdonosa már beomlott pinceágakról, városi legendákról mesélt, és egy lekvárszerû termékrõl, amelynek nincs alkoholtartalma. A honlapon viszont azt írják, hogy a cég által forgalmazott borkocsonya úgy jön létre, hogy a jó minõségû hordóban a bor elveszíti a víztartalmát, és kocsonya formájában kiülepszik az esszencia. Ez a tömény párlat nagy mennyiségû alkoholt és a bor eredeti zamatát tartalmazza.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának szakértõje viszont azt mondja, hogy olyan borkocsonya, amelyrõl a pincészet honlapja mesél, nincs és nem lehet. Ez ugyanis fizikai és kémiai képtelenség. Sidlovits Diana, a hegyközségek szakmai referense szerint az alig négysoros leírás legalább ötször téveszti meg a fogyasztókat, ezért a tanács tegnap az MGSZH borminõsítõhöz és a Fogyasztóvédelmi felügyelõséghez fordult.
Forrás:
MR1-KOSSUTH Rádió
http://www.mr1-kossuth.hu