Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Borértõi tanfolyam

2004 nyarán a társaimmal úgy döntöttünk, hogyszeretnénk minél több emberrel megszerettetnia szõlõbõl készült nemes nedût, a bort és az ahhoz szorosankapcsolódó borkultúrát. Azt tapasztaltuk, hogy a vendéglátásbandolgozó emberek nagy része már felismerte, hogymennyi szépség rejlik e csodálatos italban, és persze az semmellékes, hogy gazdaságilag is hasznosítani lehet az e térenszerzett tapasztalatokat. Meglátásunk szerint ma már a vendégeknagy többsége is szeretne egy finom ételhez egy kiválóbort elfogyasztani.

Ezért indítottunk Bolygó Hollandi néven egy borértõi tanfolyamotszakmabeliek és \”hobbysták\” részére egyaránt. A képzésgyakorlati jellegû, mindenki számára érthetõ, melybena hallgatók megkóstolhatják a különbözõ fajtájú borokat ésborszármazékokat, ezáltal megismerhetik a fajták jellemzõit.Megtanulják a borok szervirozásával, kiszerelésével és az ételpárosításával kapcsolatos tudnivalókat.

2004 november végén már a második csoportunk tett sikeresvizsgát.

Tanfolyamunk érdemjeggyel ellátott oklevelet ad. Színvonalátés komolyságát az oktatók és a vizsgabizottság tagjaigarantálják, hisz túl komoly szakemberek ahhoz, hogya nevüket adják olyan teljesítményhez, mely nem takar valóstudást.

1. A magyar bor története – 2005. január 25.

Elõadó: Dr. Botos Ernõ, a Kecskeméti Szõlészeti ésBorászati Kutató Intézet igazgatója, címzetesegyetemi tanár

– Magyarország borvidékei és helyzetük

– Hazai és nemzetközi borkategóriák

– A minõség fogalma

– Hungaricumok kóstolása, elemzése, bírálata

2. A fehérszõlõ fajtái – 2005. február 1.

Elõadó: Ludányi József, Ludányi Pincészet,

Rákóczi János, a Helvécia Borászati Integrál Rt.igazgatója

– Fehérszõlõ fajták és boruk készítési technológiája

– Magyar és világfajták

– Minõségi elvárások, borhibák

– Biobor

– Kóstolás, elemzés, bírálat

3. A pezsgõ története és készítése – 2005. február 8.

Elõadó: Quirin Károly, Henkell & SöhnleinHungária Kft. termékmenedzser

– Szakmai látogatás a Törley Pezsgõgyárban

– A pezsgõ története, készítése, fajtái

– Szervírozási mód

– Champagne, habzóbor

– Kóstolás, elemzés, bírálat

4. A kékszõlõ fajtái – 2005. február 15.

Elõadó: Rákóczi János, a Helvécia Borászati IntegrálRt. igazgatója

– A kékszõlõ fajtái és borainak készítése

– Magyar és világfajták

– Rosé és siller borok

– Minõségi elvárások, borhibák

– Kóstolás, elemzés, bírálat

5. Tokaji borvidék – 2005. február 22.

Elõadó: Árvay János, az Év Bortelmelõje 2003, Árvay ésTársa Pincészet,

Kovács Tibor, a Hétszõlõ Pincészet igazgatója

– Tokaji borvidék bemutatása

– Tokaji borok készítése, fajtái, évjáratai

– Tokaji borkülönlegességek

– Kóstolás, elemzés, bírálat

6. Külföldi csemegeborok – 2005. március 1.

Elõadó: Hollandi Gábor, a Cotton Club fõsommelier-je

– Sherry (Jerez, Xerez) de la frontera, portói, marsala,malaga, madeira

– Készítésük, fajtáik, szervírozási módjaik

– Kóstolás, elemzés, bírálat

7. Vermuth, cognac, armagnac, brandy -2005 március 8.

Elõadó: Jean-Eduard Godet, FranciaországGodet Cognac,

Hollandi Gábor

– Készítésük, fajtáik, szervírozási módjaik

– Kóstolás, elemzés, bírálat

8. Gyakorlati oktatás – 2005. március 16.

Elõadó: Hollandi Gábor

– A bor kiszerelése, bemutatása

– Szervírozás, poharak választása

– Borok és ételek párosítása

– Kóstolás, elemzés, bírálat

9. Vizsga – 2005. március 22.

– Elmélet

– Gyakorlat

Vizsgabizottság tagjai:

Dr. Botos Ernõ, Malya Ernõ, Rákóczi JánosÁrvay János, Hollandi Gábor

Tanfolyam ára: 64 000 Ft + ÁFA (részletfizetés lehetséges)

Az ár tartalmazza az oktatási díjat, a kóstolandó borokat,italokat, sajtokat és a látogatást a Törley Pezsgõgyárban,valamint + 2 óra ajándékoktatást szivarok és pálinkáktémakörökben.

A tanfolyam kezdete: 2005. január 25.

Helyszíne: COTTON CLUB – ORFEUM

1066 Budapest, Jókai u. 26.

Befizetési napok: január 24. és 25.

Minimális csoportlétszám: 20 FÕ

Oktatási napok: keddenként

Oktatás idõpontja: 16-21.00

Érdeklõdés és jelentkezés:

Hollandi Gábor 06 20 548-2260

dearservice@axelero.hu

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #borértõi tanfolyam

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Hiányzik a magyar bor az Unióból
NextContinue
Vince-napi vesszõvágás

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press