Bocuse d”Or világdöntõ – elsõ nap
Ma délután háromkor ünnepélyesen bevondult a Bocuse d”Or mind a 24 döntõs csapata a SIRHA területére. Természetesen köztük volt Széll Tamás és a magyar csapat is. Négykor megkezdõdött a piaci vásárlás. A csapatokat Jerome Bocuse köszöntötte, aki a mostani Bocuse d”Oron fogja hivatalosan is elfoglalni édesapja, Paul Bocuse helyét a verseny élén. Beszédében elsõsorban arra hívta fel a figyelmet, mennyire fantasztikus, hogy kétévente létrejöhet ez a nagyszabású találkozó a világ szakácsai és gasztronómiai képviselõi között, most azonban, a harmincadik évfordulón, ez méginkább így lesz.
Ezt követõen Regis Marcon, egykori Bocuse gyõztes és három Michelin-csillagos séf arról beszélt, mennyire nagy dolog, hogy a csapatoknak vegán tányért kell készíteniük, és hogy milyen kíváncsian várják a bírák a zöldségek adta színeket, formákat és ízeket a versenynapokon.
A Metro piacán hihetetlen széles zöldségválasztékból válogathattak a csapatok. Elõször a második versenynap csapatai tölthettek fél órát a piac területén. A csapatok egy elõzetes lista alapján tölthették meg a kosaraikat. Végül a második körben a magyar csapat is elvégezhette a vásárlását a holnapi versenyzéshez. Az õ kosarukba többek között kétfajta cékla, fokhagyma, burgonya, échalotte, sárgarépa és csicsóka került. A piacra egyébként évek óta a környékbeli õstermelõk szállítják a zöldségeket. Több, mint 140 féle zöldség kapott helyet a polcokon, köztük számos, kimondottan az itteni régió kedvencével.
Közben a SIRHA VIP részlegében felállított magyar strand nagy sikerrel zárta az elsõ napot. A standnál folyamatos volt az érdeklõdés, ahol a magyar borok mellett a magyar alapagokból készített ételeket is kóstolhatták a látogatók. A standnál az Arany Kaviár, a Kistücsök, a Bock Bisztró és a Stand 25 éttermek képviselõi készítették a kiváló ételeket.