Bisztróba mennek és pezsgõznek a balatoni borászok Debrecenben
Az eseményre két elismert, balatoni borász látogat a cívisvárosba, a 2010. Év Borásza díj nyertese, Légli Ottó a Balatonboglári borvidékrõl és Konyári János, a Dél- Balaton talán legismertebb pincészetének tulajdonosa, akit 2008-ban az Év Bortermelõjévé választottak. A minõségi, egyedülálló borok mellõl az ízletes gasztronómiai különlegességek sem maradhatnak el, ezeket Breitenbach Rezsõ világbajnok aranyérmes szakács, a debreceni No.1 Bisztró séfje készíti el.
A rendezvény nem titkolt célja a gasztronómiai kultúra fejlesztése, a hazai borok népszerûsítése, megismertetése a vendégekkel. Az este során a borászok részletesen bemutatják boraik íz- és illatgazdagságát, elmesélik, mitõl is egyedülállóak a balatoni termésbõl készült italok. Breitenbach Rezsõ a háromfogásos vacsora különlegességeire hívja fel a figyelmet, így a résztvevõk gasztronómiai ismereteiket is gyarapíthatják borkultúrájuk fejlesztése mellett. A vacsora 19:00 órakor veszi kezdetét, ám fontos megjegyezni, hogy péntek este a neves borászok az Alföld Televízió Pezsgõ címû mûsorába is ellátogatnak majd.
Forrás:
HajduPress
http://www.hajdupress.hu