Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Bemutatták Bács-Kiskun megye borait a szakembereknek

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a megye borainak megismertetésére, hiszen az alföldi szõlészek és borászok évrõl-évre bizonyítják, hogy szakértelmüknek köszönhetõen, kiváló borok készülnek az ország legnagyobb termõtáján, a Duna-Tisza közén – mondta a bemutatón Bányai Gábor, a megyei közgyûlés elnöke.

Bács-Kiskun megye borai 2010

A legjobb rozé:

Kékfrankos Rosé 2009 – Font Pincészet, Soltvadkert

A Kunsági Kékfrankos Rosé az egyik legértékesebb szõlõfajtából reduktív technológiával készült bor. A gondos és szakszerû erjesztésnek köszönhetõen rendkívül üde és zamatos, élénk savakkal rendelkezõ ital. Illatában és ízében a piros bogyós gyümölcsök (málna, eper) dominálnak. Könnyû ételekhez, szárnyasokhoz és salátákhoz ajánlják. Fogyasztása 8-10 Celsius fokra hûtve javasolt. A bor a Mondial du Rosé világbajnokságon aranyérmet nyert Cannes-ban.

A legjobb fehér bor:

Ezerjó 2009 – Frittmann Testvérek Kft., Soltvadkert

Régi magyar szõlõfajta. 40 éves átlagéletkorú ültetvényekrõl szüretelik, amelynek a gyökerei nagyon mélyen vannak. A tõkefejes szõlõtermelés sok kézimunkát igényel. A fajta nagyságát mutatja, hogy többféle szegmensben készíthetõ belõle bor: reduktív, fahordós, késõi szüretelésû. Soltvadkerten az egyik legnagyobb felületen termesztett szõlõfajta, amely egyben a város zászlós bora. Reduktív technológiával készült, friss, gyümölcs illatú és ízû bor. Igazi hungarikum. Szárnyasokhoz, halételekhez és sajtokhoz ajánlják.

A legjobb vörös bor:

Kékfrankos 2009 – Koch-Vin Kft., Borota

Száraz minõségi vörösbor. Válogatott szõlõbõl, hagyományos technológiával készített és palackozás elõtt fahordóban érlelt kiváló minõségû, karakteres bor. Sötétrubin színe, kellemes illata összhangban van beltartalmi értékeivel. Minõsítés: Hegyközségi Borverseny: aranyérem. Borvidéki Borverseny: aranyérem. Nemzetközi Kékfrankos Borverseny: ezüstérem 2007.

A legjobb desszert bor:

Nektár 2008 – Béla Borászati Kft., Imrehegy

Az imrehegyi családi borászat 1999-ben telepítette ezt az új, hungarikum borszõlõfajtát Imrehegyen löszös, humuszban gazdag talajra. Az országban igen kevés ültetvény van belõle. A Nektár virágos illata túlérett, töppedt jellege ellenére is megmaradt a parfümös, édes bukéja. Visszamaradt cukortartalma magas, de egyes években szárazra is képes kierjedni. Különleges íz-, és illatvilágú ez a bor, amelynek fogyasztását 8-10 Celsius fokon javasolják.

Forrás:
civilnaplo.hu
http://civilnaplo.hu

Post Tags: #bor

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
100 HUNGARIKUM BORMUSTRA
NextContinue
Szerdán összeül a Bormarketing Bizottság

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press