Az ízek harmóniája a Millenárison
Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Millenáris Parkban a Budai Gourmet Budapest Ízei Bor- Pezsgõ és Sajtfesztivált. A méltán jó hírnevet szerzett, családias hangulatú rendezvény idén a megszokottnál korábbi, de jóval kedvezõbb május elsejei hosszú hétvégén nyit. A tavaly nagy sikert aratott gasztronómiai kínálat 2009-ben sem marad el, jó néhány neves étterem állítja ki specialitásait saját pavilonjában, ahol lehetõség nyílik a különleges falatok megízlelésére. Több mint 50 borászat, borkereskedõ és importõr közel ezerféle bort, pezsgõt, párlatot mutat be és kóstoltat, s a borokat az elmaradhatatlan – és a jegy árában bennfoglalt – Schott&Zwiesel kristálypohárból lehet majd kortyolgatni.
Jelen lesz a rendezvényen a 2008-as év borásza, Konyári János, de itt lesz többek közt a Bock, Takler, Vida, Sauska, St. Andrea pincészet, valamint neves francia, olasz és tengerentúli borok. Bemutatkoznak a Destillata versenyen gyõztes pálinkaházak is, az Agárdi és a Matheus. Természetesen nem maradnak ki az ínyenceknek való sajtok és sajtkészítmények sem. S az ízek kavalkádját pedig élõ zene zengi majd körül.
Idén a Gourmet ad helyet a Dining Guide 2009-es zsûri-találkozójának is. A több mint harminc magyar és külföldi ínyencekbõl álló bíráló bizottság itt jelenti be az év tíz legjobb magyar éttermének nevét. Közülük választják majd ki az év folyamán a zsûri tagjai az Év Éttermét. S az idei év újítása, hogy a kulináris élvezeteken túl szemet gyönyörködtetõ oldtimer és luxusautók szépségversenye is tarkítja a Budai Gourmet programját.