Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Az év elsõ Pezsgõ Világ Estjén nyerspezsgõket kortyolhatunk!

[tn_2_bal.jpg] 2012-ben várhatóan négy Pezsgõ Világ Est és ismét egy nagyobb szabású Pezsgõ és Champagne Kóstoló Fesztivál is várja majd mindazokat, akik rajonganak a cikázó buborékokért és szeretnének elmélyülni a hazai és külföldi pezsgõk, prosecco-k, cava-k, crémantok és champagne-ok világában. Az italokhoz ebben az évben is a Pezsgõ Világ hivatalos séfje, Csizmazia László (CAFÉ 57, Porcellino Grasso) készíti majd a kóstoló falatokat. Akik részt vettek a legutóbbi rosé esten, azok már ismerik kreatív és különleges étel párosításait és biztosan ezúttal sem fognak csalódni kreációiban. A március 30-án, pénteken megrendezésre kerülõ rendezvényen nyerspezsgõk kerülnek bemutatásra, összesen hétféle. A nyerspezsgõ méthode traditionelle, azaz palackban erjedt és érlelt eljárással, expedícós likõr hozzáadása nélkül készülõ különlegesen száraz (brut) pezsgõkülönlegesség, mely egyre népszerûbb hazánkban is. Aki ennél többet szeretne tudni a témáról, az a Pezsgõ Világ Esten bátran kérdezhet a kiállítóktól, akik örömmel állnak az érdeklõdõk rendelkezésére és mesélnek az egyes tételekrõl bõvebben. Akkor sincs gond, ha valaki valamelyik pezsgõbõl egy pohárnál többet szeretne inni vagy otthonra is vinne néhány palackot a kedvencébõl, a helyszínen felállított Pezsgõ Világ Shopban lehetõsége nyílik a vendégeknek a rendezvény ideje alatt nagyon kedvezõ áron vásárolni a kóstoltatott tételekbõl. A dohányozni vagy szivarozni vágyók számára szivarszobát is biztosítanak a helyszínen, mely elszívó rendszerének köszönhetõen tökéletesen füstmentes környezetet biztosít a pezsgõzés mellett más szenvedélyüknek is hódolni vágyó látogatóknak.

KÓSTOLÓ SOR

Chateau Vincent Fantázia Brut Nature 2005

Vilmos körte San Daniele sonkával és fonott sajttal

Antech Blanquette de Limoux Brut Nature 2009

Réteslapban sütött zöldfûszeres házi túró sós tejföllel

François Brut Nature 2009

Citrommal marinált branzinó filé borsó csírával és ropogós kenyér kockával

Törley Chardonay Brut Nature 2009

Hideg borjú sült só virággal, zöld almával és házi grissinivel

Codorniu Gran Plus Ultra

Mini briós libamájjal, dióval és trópusi gyümölcs chutney-val

Chateau Vincent Extra Brut 2001

Mazsolás krémes Burbon vaníliával és citrom zselével

Mailly Grand Cru Extra Brut

Kakaóvajban sütött bundás kalács mandarinnal és kesudióval

Ára: 8500 Ft/fõ

Jegyek csak elõvételben kaphatók:

pezsgovilag.hu/jegyek menüpont

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #pezsgõ#Pezsgõ Világ Est

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Magyarország már nettó borimportõr
NextContinue
Michelin ajánlást kapott a DiVino

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press