Az év elsõ Pezsgõ Világ Estjén nyerspezsgõket kortyolhatunk!
[tn_2_bal.jpg] 2012-ben várhatóan négy Pezsgõ Világ Est és ismét egy nagyobb szabású Pezsgõ és Champagne Kóstoló Fesztivál is várja majd mindazokat, akik rajonganak a cikázó buborékokért és szeretnének elmélyülni a hazai és külföldi pezsgõk, prosecco-k, cava-k, crémantok és champagne-ok világában. Az italokhoz ebben az évben is a Pezsgõ Világ hivatalos séfje, Csizmazia László (CAFÉ 57, Porcellino Grasso) készíti majd a kóstoló falatokat. Akik részt vettek a legutóbbi rosé esten, azok már ismerik kreatív és különleges étel párosításait és biztosan ezúttal sem fognak csalódni kreációiban. A március 30-án, pénteken megrendezésre kerülõ rendezvényen nyerspezsgõk kerülnek bemutatásra, összesen hétféle. A nyerspezsgõ méthode traditionelle, azaz palackban erjedt és érlelt eljárással, expedícós likõr hozzáadása nélkül készülõ különlegesen száraz (brut) pezsgõkülönlegesség, mely egyre népszerûbb hazánkban is. Aki ennél többet szeretne tudni a témáról, az a Pezsgõ Világ Esten bátran kérdezhet a kiállítóktól, akik örömmel állnak az érdeklõdõk rendelkezésére és mesélnek az egyes tételekrõl bõvebben. Akkor sincs gond, ha valaki valamelyik pezsgõbõl egy pohárnál többet szeretne inni vagy otthonra is vinne néhány palackot a kedvencébõl, a helyszínen felállított Pezsgõ Világ Shopban lehetõsége nyílik a vendégeknek a rendezvény ideje alatt nagyon kedvezõ áron vásárolni a kóstoltatott tételekbõl. A dohányozni vagy szivarozni vágyók számára szivarszobát is biztosítanak a helyszínen, mely elszívó rendszerének köszönhetõen tökéletesen füstmentes környezetet biztosít a pezsgõzés mellett más szenvedélyüknek is hódolni vágyó látogatóknak.
KÓSTOLÓ SOR
Chateau Vincent Fantázia Brut Nature 2005
Vilmos körte San Daniele sonkával és fonott sajttal
Antech Blanquette de Limoux Brut Nature 2009
Réteslapban sütött zöldfûszeres házi túró sós tejföllel
François Brut Nature 2009
Citrommal marinált branzinó filé borsó csírával és ropogós kenyér kockával
Törley Chardonay Brut Nature 2009
Hideg borjú sült só virággal, zöld almával és házi grissinivel
Codorniu Gran Plus Ultra
Mini briós libamájjal, dióval és trópusi gyümölcs chutney-val
Chateau Vincent Extra Brut 2001
Mazsolás krémes Burbon vaníliával és citrom zselével
Mailly Grand Cru Extra Brut
Kakaóvajban sütött bundás kalács mandarinnal és kesudióval
Ára: 8500 Ft/fõ
Jegyek csak elõvételben kaphatók:
pezsgovilag.hu/jegyek menüpont