Az elmúlt évek legjobb juhfarkjait mutatják be Somlón
[tn_2_bal.jpg] A juhfark Magyarország egyik legõsibb fajtája. Sok arca van, lehet friss, reduktív, lehet maradék cukros, sõt édes (!), és lehet több évig hordóban tartott, hatalmas testû bor. Somló pedig az egyik legizgalmasabb magyar termõhely: talaja, fekvése és mikroklímája egyedülálló ízvilágú borokat produkál. A juhfarkban különösen szépen jelenik meg ez az összetéveszthetetlen, vulkanikus, tüzes karakter.
30 féle juhfark egy helyen
Sokfajta sétáló kóstoló létezik, de a legérdekesebb az, amelyiket ott rendezik, ahol a bemutatott borok megszülettek. Ilyenkor nem csak a borokkal és készítõikkel, hanem a tájjal, a közeggel is kapcsolatba kerülhetünk. A Nagy Juhfark Ünnepen 16 somlói pincészet mutatja be 30 féle juhfarkját a Tornai pincészetnél. A sétáló kóstoló mellett mesterkurzusokra, pincetúrára és a Somló hegyen vezetett túrával egybekötött kóstolóra is sor kerül.
A Kóstolom app is segíti a borbarátokat
A borkóstolásban a Somlói Juhfark Ünnep vendégeit a közelmúltban debütáló Kóstolom mobilalkalmazás segíti, amely a www.kostolom.hu címen érhetõ el. A bármely okos eszközön ingyenesen használható applikációban megtalálhatók a legfontosabb információk a kiállító borászatokról és a kóstolható borokról, használatával egyszerûen értékelhetõk a borok, illetve élményeinket, benyomásainkat is leírhatjuk – ezeket az alkalmazás eltárolja nekünk
Idõpont: 2016. szeptember 24., 13 óra. A résztvevõ pincék: Barcza Bálint, Bogdán Birtok, Csordás- Fodor Borház, Fekete Pince, Géró Péter, Hegedûs- Szabó Pincészet, Jász László, Kolonics Károly, Kreinbacher Birtok, Marton Pincészet, Somlói Apátsági Pince, Somlói Vándor, Szabó Pincészet, Tornai Pincészet, Tóth és Fiai Családi Pince, Várkapitány Pincészet