Az egri Dûlõklub a Vince 2011 Mesterkurzusán
Mi is a dûlõ? A dûlõ szerintünk a termõhely, a fajta és a borász együttmûködése, melynek szerencsés végeredménye az ezt a hármas egységet harmonikusan visszatükrözõ, autentikus bor.
A Dûlõklubot tizenegy egri borász azért alapította, hogy a dûlõkön keresztül megkeresse, megfogalmazza, megalkossa és megmutassa Eger egyediségét és sokszínûségét, melynek alapegysége a dûlõ.
A Dûlõklub alapítói: Bolyki János, Csutorás Ferenc, Demeter Csaba, Gál Lajos, Gál Tibor, Kovács Nimród, Lõrincz György, Papp Gábor, Pók Tamás, Tarnóczi Zoltán és Turcsek Orsolya.
A Mesterkurzus borai:
Orsolya Pince: Görbesoros dûlõ Olaszrizling, 2009.
Gál Lajos: Kántor-tag Olaszrizling, 2008.
St. Andrea: Boldogságos Olaszrizling, 2007.
Gál Tibor: Síkhegy Pinot noir, 2006.
Pók Tamás: Eged-hegy Kékfrankos, 2009.
Kovács Nimród: Eged-hegy Kékfrankos, 2009.
Csutorás Ferenc: Almagyar-dombi Érseki Kékfrankos, 2007.
Bolyki János: Kistibrik Kékfrankos, 2006.
Demeter Csaba: Eged-hegy Kékfrankos, 2006.
A Mesterkurzus idõpontja: 2011. március 20., vasárnap, 11.30 – 13.00.
Helyszín: Corinthia Grand Hotel Royal, Mesterkurzus terem II.,
1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.