Átadták Etyek felújított borászati központjait

Tessely Zoltán, Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelõs miniszterelnöki biztos pénteken Etyeken sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szõlõmûvelésérõl nevezetes falu az elmúlt években népszerû idegenforgalmi célállomássá vált, elsõsorban a borainak és gasztronómiájának köszönhetõen. A mostani beruházás pedig megteremtette a további fejlõdés alapjait.

Molnár Krisztián, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanácsának elnöke emlékeztetett arra, hogy Fejér megye 23 településének összefogásával két éve indult az idegenforgalom fejlesztését célzó program, amellyel állami forrásból eddig 3,7 milliárd forint értékû beruházások valósultak meg. Példaként említette az Etyekbõl Bicskén és Csabdin át Tarjánba vezetõ kerékpárutat, amely már õsztõl használható.

Kiemelte, hogy a beruházás a falu valamennyi borászati területét érintette. Ennek köszönhetõen a Gasztrosétány néven országosan ismert Újhegy mellett Öreghegyen, a Körpincénél és a Kecskegödörben is hiányzó közmûvek megépültek, kockakõ burkolatot kaptak az utak, és a településképbe illeszkedõ, egyedi tervezésû utcabútorokat helyeztek ki.

Forrás:
realista.hu
http://realista.hu