Átadták az Év Pincészete-díjat a Koch Borászatnak
[tn_2_bal.jpg] A szõlõmûvelési innovációjáról is ismert, több nemzetközi nagy arannyal díjazott hajós-bajai borászt Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke, Dr. Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia elnöke és Dr. Kiss István, a Magyar Szõlõ- és Bortermelõk Szövetségének elnöke is méltatta. Koch Csaba a hajós-bajai terroir, a talaj és a klíma elõnyeinek kiemelése mellett felvázolta a hazai borágazat további fejlõdésének lehetséges útjait is. A lehetõségekrõl emlékezett meg a szakma mintegy 300 képviselõje elõtt Dr. Trócsányi László igazságügy-miniszter és Zsigó Róbert, a Földmûvelésügyi Minisztérium államtitkára is, utóbbi köszöntésében kiemelte, hogy Koch Csaba nem megváltoztatni, kihasználni akarja a természetet, hanem ápolni és együtt élni vele. A bor és gasztronómia fejlõdésének további lehetõségeirõl már nem csak beszélgettek: a Koch Borászat impozáns borsorához Kovács Lázár mesterszakács komponált illõ ételeket, de a sorból természetesen nem maradhatott ki a bajai halászlé és sváb ételkülönlegességek sem. A szakmai sajtó és a borágazat képviselõi közül többen végigkóstolták a Koch Borászat díjnyertes borait, és örömmel nyugtázták: nem véletlenül részesült díjesõben az elmúlt években a borotai pincészet.