Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Aszúszüret a Budai Várban

Hogyan kell lopózni, azaz a lopóval bánni? Miért gyógyít az aszúbor? Hogyan kell mustot kóstolni? Milyen a szüreti napszámos tál? Ezekre a kérdésekre kaphat választ az a látogató, aki ezen a két napon felkeresi a Királyi Borházat és Pincemúzeumot. Óránként pinceséta indul – tudta meg az MTI munkatársa a szervezõktõl.

Ifj. Buglyó Péter kádármester szakmája fortélyairól mesél, a vásártéren pedig tokaji borok széles választékban kaphatók.

Egy csepp Tokaj címmel a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kara szõlészeti tanszékének fotókiállítása látható.

Szombaton a Görömbõ Kompánia zenés, táncos interaktív mûsorával Mátyás király korába kalauzol el, majd a 16 órakor elõadott Szüreti mese végén megtáncoltatja a közönséget.

Vasárnap A magyar bor dicsérete címmel válogatás hangzik el Krúdy Gyula, Hamvas Béla, Márai Sándor, Csokonai Vitéz Mihály, Lackfi János, Tarján Tamás és Csávossy György mûveibõl.

Október 26-n, Dömötör napján hajtották be régen az állatokat a legelõkrõl, megkezdõdött a juhász-újév, lakoma és mulatozás kíséretében. Simon és Júda napján, azaz október 28-án pedig a már csípõs, fagyos idõben elkezdõdött a töppedt aszúszemek szüretelése. E késõi szüret világhírû gyümölcse az aszúbor.

Forrás:
HírExtra
http://www.hirextra.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Ömlik be az olcsó bor az unióból
NextContinue
Szent Márton Konferencia – Egyház és borkultúra egykor és ma

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press