A szõlõtábla, ahol egyszerre metszenek és szüretelnek
Lakatos Tibor világjáró borász az InfoRádiónak elmondta, hogy egyre többen döbbennek rá a trópusi borászat elõnyeire.
Lakatos Tibor a brazíliai szõlészetrõl az InfoRádiónak kifejtette, hogy az öntözéses termelés a jellemzõ. Egy tõke egy nap 40-50 liter vizet kap, különben nem tud létezni – tette hozzá.
A világjáró borász elmondta: Brazíliában a metszéstõl számított a 120. napon megérik a csemegeszõlõ, míg a borszõlõnek 130 napos érésre van szüksége.
Lakatos Tibor kiemelte, hogy az elsõk között volt, aki a trópusokon bort készített. Hangsúlyozta: egyre több borász látogat el Brazíliába, és döbben rá arra, hogy más a trópusi szõlészet, mint ahogyan azt elõzetesen hitte.
Lakatos Tibor világjáró borász jövõ csütörtökön tart elõadást a trópusi borászatról a Magyar Borok Házában.
Forrás:
InfoRádió
http://www.inforadio.hu