Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

A magyar bort és pezsgõt ünnepeljük

A rendezvény a tervek szerint hagyományt teremt, felhívja a figyelmet a kulturált alkoholfogyasztásra, és tovább növeli a magyar borok népszerûségét – mondta Fazekas Sándor.

A rendezvény lebonyolításában segítséget nyújt a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT), a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) – jelezte a tárcavezetõ.

Estók János, a Magyar Mezõgazdasági Múzeum igazgatója elmondta, hogy a múzeum összefoglaló kiállítása bemutatja a magyarság Kárpát-medencei szõlõ- és borkultúráját.

Tornai Tamás, a HNT elnöke kiemelte, hogy a kezdeményezés feladata a magyarországi borvidékek megismertetése.

Tutor Éva, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége fõtitkár-helyettese elmondta: a szövetségnek 46 borrend a tagja, 3000 embert képvisel, reményeik szerint a tagok aktívan részt vesznek a kulturált borfogyasztást népszerûsítõ rendezvényen.

Nyulasy Gábriel, a magyar borkultúra fejlesztését célul tûzõ Ihatóbb Magyarországért mozgalom elnöke elmondta: a szervezõket a fogyasztók megszólításában segítik, az eseményen úgynevezett bor-villámcsõdületet (flash mobot) rendeznek.

A Magyar bor és pezsgõ napján egyebek mellett bemutatják majd, hogy miért érdemes egy borvidéki települést meglátogatni, szeretnék fellendíteni a helyi értékesítést is, valamint hangsúlyt fektetnek a helyi gasztronómiára. A szervezõk egész napos játékkal, vendégváró pincékkel várnak mindenkit, a részletes program a www.koccintas.hu oldalon található, ahol pincészetek, települések csatlakozását is várják.

Forrás:
Magyar Hírlap
http://magyarhirlap.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Már a Balatonnál jár a Nemzeti Bor Maraton!
NextContinue
Egy újabb olimpikon állt a Nemzeti Bor Maraton mellé!

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press