A kékfrankos igazi gasztrobor
[tn_2_bal.jpg] Áprilisban a már második alkalommal megrendezésre kerülõ Kékfrankos MOST! rendezvénysorozat keretében mindenki kipróbálhatja ezt, hiszen éttermek és borbárok kínálnak kékfrankossorokat hozzájuk illesztett fogások társaságában, a borkereskedések és a pincészetek kedvezményes kékfrankosajánlatait kihasználva pedig otthonunk asztalára kerülhet több palack is az e szõlõfajtából készült borból.
A kékfrankost több ok miatt is jó gasztrobornak tartják a szakértõk. Játékos savai felüdítik a szánkat két falat között – legyen szó akár fûszeresebb, akár zsírosabb ételekrõl. Mértéktartó tanninjai elõsegítik, hogy a vörös húsokon túl csirkepaprikáshoz, paradicsomszósszal gazdagított pizzához vagy grillezett zöldségekhez is töltsünk belõle. Gyümölcsös illatuknak és ízüknek köszönhetõen pedig jólesõen kortyolgathatók tovább az étkezés befejeztével is.
Az egész hónapon át tartó Kékfrankos MOST! rendezvénysorozat központi kóstolója 2015. április 25-én lesz a Sofitel Budapest termeiben, ahol több mint hatvan hazai és határon túli pincészet kékfrankosaival és kékfrankosalapú házasításaival ismerkedhetnek a borkedvelõk.
A Winelovers programsorozat többi kóstolójához hasonlóan a szervezõk ez alkalommal is készülnek mesterkurzusokkal azok számára, akik alaposabban el szeretnének mélyülni e szõlõfajtában. A délután a mátrai Tõkésekkel indul, ezt követi egy osztrák pincészet, a Krutzler vertikális kóstolója, az estét a mesterkurzus teremben pedig a Junibor csapatával zárják.