A kaliforniaiaknak ízlik a soproni bor
Terjedelmes írásban méltatta a közelmúltban a soproni Pfneiszl Pincészet borait az egyesült államokbeli Wall Street Journal. A lap újságírója megjegyezte, a palackokon lévõ címke pocsék ugyan, de a benne rejlõ nedû mindennél finomabb.
A szerzõ megállapította, a soproni italok abban is különböznek a többitõl, hogy azok nem mesterségesek, illetve nem tömeggyártásban készültek. Az íz és a zamatvilágot jól jellemzi, hogy kis túlzással még a talaj is kiérezhetõ belõlük.
– Egy éve vagyunk jelen a tengerentúlon, ezért nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy foglalkozott velünk a Wall Street Journal – mondta el a kisalfold.hu-nak Katrin Pfneiszl. – Az ottani fogyasztók még nem nagyon ismernek bennünket, ám már több visszajelzést is kaptunk. Többen szeretnének majd a nyáron ellátogatni majd Magyarországra és Sopronba, hogy a többi bort is megkóstolhassák.
A pincészetnél éppen pénteken kezdõdött el a 2009-es évjáratú borok palackozása.
Katrin Pfneiszl így folytatta: testvéremmel igyekszünk praktikus újdonságokat kitalálni. Ilyen például, hogy szívószálat tettünk a palackba, a benne lévõ gyöngyözõ bort a hölgyeknek ajánljuk. A másik újításunk a cseppfogó címe. Az ital kiöntésekor sokszor gondot okoz, hogy a bor lecsöppen az asztalterítõre. Mi most erre is találtunk megoldást.
Forrás:
kisalfold.hu
http://www.kisalfold.hu