7. Magyar Borok Bálja – Gál Tibor Emlékdíj: Áts Károly a Borászat Borásza
[tn_2_bal.jpg] Az ajánlott borászok közül a díjazottat a ifj. Gál Tibor és Gál Ibolya a család két tagja, a díj alapítója Puskás Attila, a Pannónia Nõi Borrend nagymestere Keményné Koncz Ildikó és Dr. Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia elnöke egyhangú szavazással jelölte meg.
MAGYAR BOROK BÁLJA 2012 MENÜ- ÉS BORSOR
Étvágygerjesztõ:
Garamvári -Chateau Vincent Prestige Brut
Garamvári -Chateau Vincent Evolution Rose
Szürkemarha szalámis falatka
Padlizsánkrémes bruschetta
Zsendice, friss eperrel
Hideg elõétel:
Tiffán -Csenge 2011
Kakaska rilette, zsenge rügyekkel
Halfogás:
Polgár -Kadarka Siller 2011
Tengeri laposhal filé, málnaecetes spenótsalátával, ropogós parmezánnal
Átvezetõ fogás:
Vesztergombi -Szekszárdi Bikavér 2007
Borjúsült, vargányás kölessel, szilvával
Fõfogás:
Gere & Weninger -Tinta 2007
Hosszú érlelésû nemes marha hátszín, cékla pürével és sült lencsével
Desszert:
Thummerer – Október végén 2008
Ropogós mogyorószelet, arany mazsolával
Borkóstoló az év borászai különleges nedûibõl
Bock József – Bock Cuvée 2007
Ifj. Gál Tibor – Sík-hegy Pinot Noir 2006
Kamocsay Ákos – Hilltop Art Álom 2009
Ifj. Figula Mihály – Bordoma Olaszrizling & Semillon 2008
Szepsy István – Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2006
Malya Ernõ – Alig várom 2011
Árvay János – Késõi édes furmint 2010
Takler Ferenc – Cabernet Franc Reserve 2007
Frittmann János – Rosé Cuvée 2011
Konyári János – Szárhegy 2009
Lõrincz György – Hangács Bikavér 2008
Légli Ottó – Gesztenyés Rajnai Rizling 2009
Vida Péter – Hidaspetre Kékfrankos 2007