2019. február 16. Julianna, Lilla

hírek

Télen sem pihen a gazda, várja a sok papírmunka

Balla Géza az Év Bortermelője

Év Bortermelője 2018

Folyamatosan nő a borászati ágazat árbevétele

Tízmilliárdos borászat építését tervezi egy pinceszövetkezet Somogyban

Befektetne?

Visszatér a Nemzetközi Bormarketing Akadémia!

27. Budapest Borfesztivál

Óvatosan a pincében, kezdődik a mustgáz-szezon

Dömping az alföldi feldolgozóknál

szavazás

A seregélyek védelme indokolt?

Igen

Nem

Mindegy

Nem tudom

szavazok

2018-04-27

Konyári János a Borászok Borásza, Caroline Gilby a Borászok Barátja!

2018. április 20-án este tartott nagyszabású díjátadó gálavacsora keretein belül adták át a 12. Borászok Borásza díjat, illetve a Borászok Barátja különdíjat.

Konyári János több mint 15 éven át dolgozott a Balatonboglári Állami Gazdaságnál. Nagyüzemi borászati []tapasztalatait, széleskörű szakmai tudását a rendszerváltás után Garamvári Vencellel megalapított St. Donatus Pincészetnél kamatoztatta, amelynek 2004-ig főborásza, ügyvezető igazgatója volt. A nevét viselő családi pincészetet 2000-ban alapította meg, majd az Ikon pincészetet is elindította.

A Konyári Pincészet a Dél-Balaton talán legismertebb és legelismertebb borászata, amely jelenleg 38 hektáros területen gazdálkodik, és évente körülbelül 230 ezer palackot forgalmaz. A Balatonlellétől délre található dombok (név szerint: Kishegy, Öreghegy- vagy Szárhegy, Bánomhegy, Jánoshegy, Sinai-hegy) láncolatának legszebb fekvésű dűlőit forgatja újra művelés alá. Konyári Jánost minden barátja és kollégája a legjobbak között tartotta számon. A díjra jelölésének évében még alkotott, az elmúlt években többször is bejutott az ötös döntőbe, és ezúttal el is nyerte a címet, ő lett a Borászok Borásza.

]Caroline Gilby, Master of Wine, Magyarország szakértő, hazánk borászatának hídja a nagyvilág felé. Caroline Gilby az egyetemi évei alatt került kapcsolatba a borral, később pedig az 1980-as években borkereskedőként került a célkeresztjébe a Kelet-európai régió és Magyarország, mivel ő lett a felelős a térségből származó borok beszerzésért. A cége elsőként forgalmazott magyar borokat az Egyesült Királyságban. Nem csak a magyar borpiacot ismeri kiválóan, hanem rendkívül jó, személyes kapcsolata van a legfontosabb magyarországi termelőkkel is. Nem volt véletlen, hogy az elmúlt évek Borászok Borászai immár nem először jelölték őt a Borászok Barátja díjra, hiszen ő igazi meggyőződéses nagykövete a magyar bornak, aki Anglia mellett Európa számos országában tart előadásokat, borkóstolókat - jó hírünket viszi a nagyvilágba. Azzal, hogy 2018-ban ő lett a Borászok Barátja - és ezzel maga a díj is nemzetközi szintre lépett – a magyar borászok kifejezték a munkája iránti tiszteletüket.

Forrás: [hirszerkeszto]

Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2019

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás