2018. november 17. Hortenzia, Gergő

hírek

Visszatér a Nemzetközi Bormarketing Akadémia!

27. Budapest Borfesztivál

Óvatosan a pincében, kezdődik a mustgáz-szezon

Dömping az alföldi feldolgozóknál

Szőlősgazdák figyelem: ezer apró módosítás egyetlen jogszabályban

Megérkezett 2018 első primőr bora

Miniszteri engedéllyel cukrozhatják a magyar bort

Bemutatkoztak 2018 fesztiválborai

A Grand Tokaj dűlőszelektált 6 puttonyos Tokaji Aszúja lett az Országház Bora 2018-ban

A borászati ágazat megújulását sürgeti a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke

szavazás

A seregélyek védelme indokolt?

Igen

Nem

Mindegy

Nem tudom

szavazok

2018-04-27

Izgalmas boros- és gasztroprogram a hosszú hétvégére - ha szereted a tállyai bort, ezt neked találták ki!

Tavasz- és szőlővirágköszöntő tállyai bormustrán vehetnek részt a tokaji borvidéken kirándulók a hosszú hétvége során, ahol a tállyai családi pincészetek borait lehet végigkóstolni, egy helyszínen.

A nagyobb boros kiállítások és kóstoló események mintájára a tállyai pincék közössége sétáló kóstolót tart a gyönyörű egykori nemesi kiskastélyban, a Maillot kastélyban, ahova a pincészetek a legkiválóbb tételeiket viszik el: furmintok, muskotályok, hárslevelűk, szamorodnik és aszúk kerülnek a poharakba, így minden látogató az ízlésének leginkább megfelelő tételekből válogathat. A borok mellé friss hegyaljai sajtokat is lehet kóstolni környékbeli sajtkészítők jóvoltából. A kora délutántól estig tartó kóstolót egy vacsora követi az Oroszlános Borhotelben, a séf egy különleges menüvel készül, amelynek fogásait a kiállítók boraihoz párosították. Az Oroszlános ezen kívül az egész hosszú hétvége során a la carte étlappal és BBQ Szendvicsbárral is várja a látogatókat, így a délutánokat remekül el lehet tölteni a napfényes teraszon egy klasszikusabb fogás mellett borozgatva, vagy kirándulás előtt-után egy szaftos pulled pork szendviccsel és hűsítő fröccsel feltöltekezve. A napot egy zenés-táncos esemény zárja az Oroszlános pincetermében, hangulatos DJ szettekkel, régi és új zenékkel.

PROGRAM

Április 28. szombat

Egész nap BBQ Szendvicsbár az Oroszlánosban

Szaftos BBQ szendvicsek tállyai babérossal, oldalassal, grillsajttal, csirkével

14:00- 21:00 Sétáló kóstoló a Maillot kastélyban

Akik kóstoltatnak: Szalóczi Pincészet, Hollókői József Pincészete, Rózsa Pincészet, Dudovics Pincészet, Zsadányi Szőlőbirtok, Szűcs Pincészet, Barta Pince, Homoky Pincészet, Szent Benedek Pincészet

Kiállítók: Szóráth Pálinka - szőlőpálinka kóstolás, Furmint Pohár, Pásztor Sajt

Jegyek: 1.900 Ft / fő

A Riedel kóstolópoharak bérleti díja 2.500 Ft, ami visszajár a pohár visszavételekor.

19:00 – 21:30 Vacsora az Oroszlánosban

Tatár falatkák / Idei karalábé krémleves szárnyasgombóccal / Furmintos szarvas / tokány tócsnival / Eperparfé

A menü ára: 5.990 Ft / fő, folyamatos érkezéssel lehet fogyasztani

Asztalfoglalás: info@oroszlanos.hu

21:30- 24:00 DJ a pinceteremben

Forrás: [hirszerkeszto]

Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2017

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás