2017. szeptember 25. Eufrozina

hírek

Huszonhatodszor nyitja meg kapuit a Budapest Borfesztivál

Mádi Kör Éves Bemutató

Idén is átadták a tokaj-hegyaljai Polgármesterek Borát

Pécsen zárult a Bor roadshow

Kiemelkedő lehet az idei évjárat Villányban

Program indul a magyar borok hitelességének erősítésére

DIVINO+ANJUNA=SUMMERWINE

Villányi Rozé Fesztivál

Muscats du Monde 2017: magyar aranyérem és Top 10 helyezés a világ legrangosabb muskotály borversenyén

Paradigmaváltás a bormarketingben

szavazás

Az olaszrizling külföldiül legyen...

Oris

Nemes

Mandola

szavazok

2017-08-29

Idén is átadták a tokaj-hegyaljai Polgármesterek Borát

A tokaj-hegyaljai borvidék összefogását jelképezi a Hercegkúton átadott Polgármesterek Bora, melyet ismét a Grand Tokaj készített és idén is igazi borkülönlegességnek számít.

Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője, képviselője vehette át Hercegkúton a 2017-es év Polgármesterek Borát, amelyet rendhagyó módon a világörökségi cím 15 éves évfordulójának megünnepléséhez igazítottak.

– Idén kettős ünnepe ez Tokaj-Hegyaljának, hiszen az a csodálatos vidék, amely ezeket a kitűnő borokat adja, immár 15 éve tagja annak az elit klubnak, amelyet úgy hívnak, hogy Világörökség része. És ünnep ez azért is, mert idén is elkészítettük a tokaj-hegyaljai Polgármesterek Borát, amely limitált kiadás, igazi reprezentatív borkülönlegesség – mondta a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója, Goreczky Gergely.– A Polgármesterek Borából 3800 palackkal készítettünk, tehát limitált kiadásról van szó, mint ahogy 16 éve minden Polgármesterek Bora igazi különlegesség. Az idei palackokban 2016-os száraz Furmint-Hárslevelű-Sárgamuskotály cuvée található, amely most is a tokaj-hegyaljai összefogás jelképe, benne 27 környező település szőlőjével, annak minden ízével, zamatával, színével és illatával – mutatta be Goreczky Gergely a Polgármesterek Borát.

15 éve a világörökség része – ünnepi borkóstoló

A Polgármesterek Borát a korábbi években a Tokaji Szüreti Napokon adták át és tartalmát tekintve – ugyanúgy, mint a mostanit – a terület 27 településének szőlőjéből készítette el a Grand Tokaj Zrt. A 3800 palack egyike sem kerül kereskedelmi forgalomba, kizárólag reprezentatív célokat szolgál. Az idei átadás időpontja jelképes és rendhagyó volt, hiszen Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék 15 éve a Világörökség része. Ebből az alkalomból a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal konferenciát is szervezett a hercegkúti Gomboshegyi pincesorra, az ünnepséget pedig a Grand Tokaj Zrt. borkóstolója egészítette ki. A meghívottak megízlelhették a Grand Tokaj idén Borkiválóságnak nyilvánított és a londoni International Wine Challenge megmérettetésen aranyérmes 5 puttonyos aszúját. De hozta a pincészet a N°8 és Kővágó Furmint száraz borát is, melyek a londoni versenyről egy-egy ezüstéremmel tértek haza és azóta is sok nemzetközi és hazai elismerést begyűjtöttek.

Forrás: [hirszerkeszto]

Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2017

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás