2017. november 19. Erzsébet

hírek

Felépült Feldebrőn az Egri borvidék legnagyobb pincészete

Valami bűzlik a tokaji szőlőfelvásárlás körül

Gazdafilmek Éjszakája – filmet forgatott a dinnyetermelő, a libatenyésztő és a borász

A borkészítés legrégebbi nyomait találhatták meg Grúziában

Nő a kereslet a minőségi magyar borok iránt Angliában

Borpiac: a drágulás ellenére a jobb minőséget keresik a fogyasztók

Elindult a Nemzeti borkincstár program

Év Bortermelője: idén 6 jelölt

Újak, frissek, fiatalok – 5 új borász került be 2017-ben a Juniborba

Dél-balatoni évjáratjelentés 2017

szavazás

A seregélyek védelme indokolt?

Igen

Nem

Mindegy

Nem tudom

szavazok

2017-06-27

Él/vezet kampány a felelős borfogyasztásért

A kulturált borfogyasztás népszerűsítése érdekében a Kecskeméti Rendőrkapitányság a Duna Borrégió soros elnökével karöltve egyedülálló baleset-megelőzési programot indított: borospalackok címkéjén megjelenő új logójukkal az ittas vezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet, miközben a minőségi, felelős borfogyasztásra szeretnék nevelni az embereket.

A Kecskemét Városi Baleset-megelőzési Bizottság (VBB) a rendszeres közúti ellenőrzések és ismeretterjesztő előadások mellett idei kampányában egy újabb eszközt is bevet az ittas vezetés visszaszorítására. A Koch Csaba borásszal, a Duna Borrégió elnökével közösen kialakított elgondolás szerint figyelemfelhívó, „él/vezet” logót helyeztek el a borospalackok címkéjén. A cél a figyelemfelkeltés mellett az, hogy a bort fogyasztók keressék fel a közlekedésbiztonsági témákkal foglakozó www.elkerüles.hu internetes oldalt, amelynek elérhetősége a logón is megtalálható.

Az együttműködésnek köszönhetően a kulturált borfogyasztást képviselő Koch Borászat új termékein, a Koch Frisch borcsalád valamennyi palackján megtalálható az ittas vezetés veszélyességére figyelmeztető logó. A VBB megkeresésére a Hírös Gong Taxi is csatlakozott a kampányhoz: azokat, akik bemutatják a borosüvegen lévő matricát vagy az arról telefonnal készített fényképet, 10 százalék kedvezménnyel szállítják otthonukba. A taxis társaság bevonásával a VBB kedvezményes közlekedési alternatívát szeretne biztosítani a borfogyasztóknak.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök a nyári hónapokban tesztelik az új programot, amit idővel szeretnének több megyére, kedvező fogadtatás esetén pedig az egész országra kiterjeszteni. Elvégre a rendőrségnek sem a büntetés, a szankcionálás az érdeke, hanem az, hogy a bortermelők és a borfogyasztók bevonásával megelőzzék a baleseteket.

Forrás: [hirszerkeszto]

Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2017

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás