2018. május 26. Fülöp, Evelin

hírek

XXIV. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék

Konyári János a Borászok Borásza, Caroline Gilby a Borászok Barátja!

Izgalmas boros- és gasztroprogram a hosszú hétvégére - ha szereted a tállyai bort, ezt neked találták ki!

Szekszárdi Nyitott Pincék

Megújultak a Gere borok

Szent György-hegy hajnalig! Június 2.

Nem akármilyen borok mérettettek meg a Hortobágyon

Négymilliárd forintos kormányzati támogatással létesít kutatóközpontot a Debreceni Egyetem a tokaji borvidéken

Szőlőszerkezet-átalakítás: megvannak a pontszámok

Rekord tételszámmal indult a Kékfrankos Országkóstoló

szavazás

A seregélyek védelme indokolt?

Igen

Nem

Mindegy

Nem tudom

szavazok

2017-04-24

Magyar boros találkozások Madridban

A spanyol fővárosban most a magyar remekműveké a főszerep, mióta VI. Fülöp spanyol király és Áder János köztársasági elnök megnyitották a Szépművészeti Múzeum legjobb alkotásaiból álló kiállítást a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumban. Ezt kihasználva, a madridi magyar nagykövetség a húsvéti időszak kezdetén két igazi boros nagy dobással, magyar bor remekműveket segítségül hívva, a spanyolok minden érzékszervére hatva kívánja népszerűsíteni Magyarországot.

Április 20-án a hölgyeké és a boré lesz a főszerep a magyar kiállításnak otthont adó madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumban. „Értéket teremtünk: nők a művészetekben, az üzlet, a bor és a gasztronómia világában” címmel a legjobb magyar borok kíséretében beszélgetnek majd az üzleti élet, a művészet, a borkészítés, a gasztronómia és a diplomácia nagyasszonyai a világról, benne a nők és a magyar borok helyéről. A nők és a borok találkozásához megfelelő miliőt teremtenek Szinyei Merse Pál és Rippl-Rónai kiállított művei. A rendezvényt a Pannónia Női Borrend, a Spanyol Borkedvelő Hölgyek Társasága, a Spanyol-Francia Baráti Szövetség és a magyar nagykövetség szervezi, a Richter Gedeon Iberica támogatásával. Magyar részről jelen lesz Berecz Stéphanie, a Kikelet pince tulajdonosa (Tarcal; Tokaji borvidék), Czinkné Poór Judit, mézeskalács készítő művész, a Mézesmanna tulajdonosa, és Ozorai Ildikó, a Richter Gedeon Nyrt. spanyol leányvállalatának vezetője. Spanyol részről Xandra Falcó, a Pagos de Familia Marqués de Griñón cég résztulajdonosa, María José López Heredía, a Bodegas López de Heredía Viña Tondonia (Haro, La Rioja) tulajdonosa, Luz del Val, galéria tulajdonos és Mar Gallardo, a PwC España vállalat tagja részvételével számolunk.

Április 25-én történelmi eseménynek ad otthont a madridi magyar nagyköveti rezidencia: ekkor rendezik meg a világ legnemesebb természetes édes borainak első csúcstalálkozóját. A résztvevő három borvidék Mösel (Egon Müller Scharzhof pincészetéből származó jégborral), Montilla (Alvear pincészet a Pedro Ximenez-szel) és Tokaj (Árvay és Oremus pincészetek az aszúval). A bemutató érdekessége a három természetes cukorfok-növelő eljárás (fagyasztás, szárítás, illetve botritiszes érlelés) összehasonlítása lesz. Az életet megédesítő nedűket Josep Roca, a Barcelona melletti El Celler de Can Roca étterem sommelier-je és Rafael Alonso, a Vega Sicilia egykori szakértője mutatja be a termelők társaságában a szakmai közönségnek. Az El Celler de Can Roca-t kétszer választották már meg a világ legjobb éttermének, idén harmadik lett. A részvevők az édes borok előtt mindegyik pincészet szárazbor különlegességeit is megkóstolhatják. Magyarország Árvay János 2013-as Szabi furmintjával, valamint 2011-es 6 puttonyos aszújával mutatkozik be, és persze Magyarországon termett és érlelődött az Oremus (Vega Sicilia) 6 puttonyos aszúja is.

Forrás: [hirszerkeszto]

A hírekhez tartozó további képek:
Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2017

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás